U bent hier

Crossbill Guide Eastern Rhodopes

11-04-2013|DOORARK Rewilding Nederland

Op 12 april 2013 is de nieuwste natuurreisgids van de Crossbill Guides Foundation gepresenteerd: ‘Eastern Rhodopes, Nestos, Evros and Dadia’. De natuurgids, die werd ontwikkeld in samenwerking met ARK en New Thracian Gold, beschrijft een van de rijkste natuurgebieden van Europa. Het boek biedt toeristen talloze reismogelijkheden in een uniek gebied.

De gids bevat 256 pagina’s, en beschrijft 18 routes in de Oostelijke Rhodopen in zowel Griekenland als in Bulgarije. Dirk Hilbers, oprichter en directeur van de Crossbill Guids Foundation, en zijn team waren onder de indruk van het gebied: “Het landschap is een mix van intacte ecosystemen. De Oostelijke Rhodopen combineren mooie landschappen, zoals je die in Zuid-Frankrijk ziet, met exotische flora en fauna van ‘verwegreizen’ en de authentieke lokale plattelandscultuur die op zoveel plekken in Europa is verdwenen.

De Crossbill gids over de Oostelijke Rhodopen beschrijft het gebied tussen de Egeïsche kust en de Arda Rivier en loopt van Zlatograd tot Evros Rivier. Het beschrijft bossen, kliffen, rivieren, droge graslanden, etc. De heuvels van de Oostelijke Rhodopen en de wetlands aan de Griekse kust vullen elkaar aan wat betreft flora en fauna. “Deze Burgaars-Griekse grensregio behoort tot de beste natuurgebieden van Europa. Voor natuur heeft deze regio de status die Parijs of Barcelona heeft als het over Europese steden gaat.”aldus Dirk

ARK is trots dat Crossbill Guides Foundation voor de uitbreiding van haar assortiment natuurgidsen-van Europese-topgebieden de Oostelijke Rhodopen heeft geselecteerd. Daarmee wordt ook ruimere bekendheid gegeven aan de doelstellingen van het project New Thracian Gold waar ARK in samenwerking met Avalon en Bulgaarse partners en met steun van de Nationale Postcode Loterijhard aan trekt.

Crossbill Guide Eastern Rhodopes
Crossbill Guide Eastern Rhodopes