U bent hier

20 jaar Millingerwaard

4-09-2013|DOORARK Rewilding Nederland

Op zondag 8 september vieren we, tussen 10 en 17 uur, het 20-jarig bestaan van de Millingerwaard. Wandel mee met de boswachter, volg de fietsroute van Nijmegen naar de Millingerwaard, bekijk foto's en zandsculpturen, of maak ze zelf én maak kans op een gratis ballonvaart over de Millingerwaard!

Twintig jaar geleden startte ARK samen met Staatsbosbeheer, Wereld Natuur Fonds, Dienst Landelijk Gebied en ontgronders aan de natuurontwikkeling in de Millingerwaard. We hebben er samen voor gezorgd dat de Millingerwaard één van de meest gevarieerde en grootste wilde natuurgebieden in Nederland is geworden. Het gebied is 20 jaar geleden ontstaan doordat kleiwinners, overheden en natuurorganisaties met elkaar gingen samenwerken. En die aanpak werkt nog steeds. Hierdoor is het landschap ingrijpend veranderd en omgevormd tot een gebied waar de natuur vrij spel heeft. We hopen dat op 8 september met u te vieren.

U bent van harte welkom het gebied die dag (opnieuw) te ontdekken. Om 12 uur blikken Harm
Edens en wethouder mevrouw Barber van Ubbergen terug en vooruit op de ontwikkelingen
in het gebied. De hele dag zijn er voor volwassenen en kinderen tal van activiteiten
en maken alle bezoekers kans op een gratis ballonvaart over het gebied!

20 jaar Millingerwaard op TV

Op dinsdag 3 september was op TV Gelderland het programma BuitenGewoon over de Millingerwaard te zien. In deze uitzending staat de Millingerwaard centraal. Boswachter Theo Wijers van Staatsbosbeheer neemt presentatrice Sonja Booms mee op pad en verhaalt over het verleden en de toekomst van het gebied. Presentator (én ARK-medewerker) Twan Teunissen zwierf door de natste delen op zoek naar bevers.


BuitenGewoon 2013, afl. 7: 20 JAAR NIEUWE NATUUR - DE MILLINGERWAARD