U bent hier

Van wijkplatform tot havenbedrijf

ARK werkt in de ontwikkeling van nieuwe natuur zoveel mogelijk samen met anderen. Dat kunnen collega-natuurorganisaties zijn, maar ook bedrijven of particulieren waarvoor wij de voorlichting en communicatie uitvoeren. Scholen, buurtverenigingen, natuurvrienden of enthousiaste omwonenden betrekken we echter ook graag bij projecten. Door deze samenwerking ontstaat een netwerk van betrokkenen rond een natuurgebied. Dit komt het draagvlak, de kennis van het gebied en de verdere ontwikkeling ervan ten goede.

Twee praktijkvoorbeelden:
 

Van Wijkplatform…

Langs de Grensmaas blijft na ieder hoogwater veel afval achter. Leerlingen van lokale basisscholen trekken als 'rivierflikken' het gebied in en ruimen dit elk voorjaar op. Tientallen leerlingen gaan gewapend met prikstokken en afvalzakken door het gebied. Deze jaarlijkse actie 'Schone Maas' wordt georganiseerd door vele organisaties, waaronder ARK. Maar ook Rijkswaterstaat, Waterschap Roer en Overmaas en vele Maasgemeentes werken mee. Deze jaarlijkse actie bespaart duizenden euro’s aan schoonmaakkosten en het project streeft naar een duurzame oplossing voor dit afvalprobleem. En de leerlingen? Die beleven een heerlijke ochtend buiten!

… tot Havenbedrijf

In het hart van het Rotterdamse havengebied ligt de Landtong Rozenburg. Een oase van wildernis tussen reusachtige olietankers en blikkerende terminals. ARK heeft hier nauw samengewerkt met het Rotterdams Havenbedrijf en het Wereld Natuur Fonds. Een bijzonder project van natuurontwikkeling in stedelijk en industrieel gebied. Met als resultaat een rijk en gevarieerd natuurgebied waar duizenden scholieren uit Rozenburg en Maassluis zich vergapen aan Schotse hooglanders, konikpaarden en orchideeën.