U bent hier

Nationale Postcode Loterij

Dankzij 3 miljoen deelnemers kan de Nationale Postcode Loterij jaarlijks miljoenen schenken aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. Want tenminste 40% van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen. In 2021 was dat maar liefst 347 miljoen euro verdeeld over 123 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. 

Goed Geld Gala 2019, foto Roy Beusker Fotografie
Goed Geld Gala 2019, foto Roy Beusker Fotografie


Sinds 1996 is ARK een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvangt ARK jaarlijks 900.000 euro. Sinds 1996 ontvingen we in totaal 28,8 miljoen euro.

Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij ieder jaar weer projecten realiseren die bijdragen aan natuurontwikkeling in binnen- en buitenland.

De uitreiking van de cheques vindt plaats tijdens het Goed Geld Gala dat de Postcode Loterij jaarlijks organiseert. Tijdens dit gala worden ook de extra projecten bekend gemaakt die toegekend zijn uit de opbrengst van de extra trekkingen van de loterij. In de afgelopen jaren zijn aan ARK de volgende extra projecten toegekend:

Meer informatie over de Postcode Loterij.