U bent hier

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Sinds 1996 is ARK één van de beneficiënten van de loterij. Inmiddels spelen ruim 2,8 miljoen Nederlanders mee. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International,Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Goed Geld Gala 2017, foto: Roy Beusker Fotografie
Goed Geld Gala 2017, foto: Roy Beusker Fotografie

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. 

Sinds 1996 is ARK een van de 99 goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvangt ARK jaarlijks 900.000 Euro. Sinds 1996 ontvingen we in totaal 20,9 miljoen euro. Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij ieder jaar weer veel projecten realiseren die bijdragen aan natuurontwikkeling in binnen- en buitenland. De uitreiking van de cheques vindt plaats tijdens het Goed Geld Gala dat de Postcode Loterij jaarlijks in de maand februari organiseert. Tijdens dit gala worden ook de extra projecten bekend gemaakt die toegekend zijn uit de opbrengst van de extra trekkingen van de Loterij. In de afgelopen jaren zijn aan ARK de volgende extra projecten toegekend:

Meer informatie over de Postcode Loterij.

Postcode Loterij Goed Geld Gala 2016