U bent hier

Wilde kat excursie - VOL

VOLGEBOEKT: U kunt zich voor deze excursie niet meer aanmelden. Bij voldoende interesse gaan we kijken of wij een extra excursie kunnen aanbieden. 

Mail naar ykelien.damstra@ark.eu om aan te geven met hoeveel personen u deel wilt nemen aan een extra wilde kat excursie. Wij laten dan zo spoedig mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn.

 

Ontdek de Brabantse bossen door de ogen van de wilde kat

Tijdens deze excursie ontdek je alles over de wilde kat en over de getroffen maatregelen om een sterk en veilig leefgebied te creëren voor dit zeldzame dier. De wilde kat verspreidt zich namelijk vanuit Zuid-Limburg in noordelijke richting. En als de wilde kat zuidoost Brabant bereikt, dan zijn we er goed op voorbereid! 

In Zuidoost Brabant zorgen Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap en ARK Rewilding Nederland samen voor natuur waar de wilde kat zich thuis kan voelen. Ecologische verbindingen zorgen ervoor dat dit kleine roofdier zich veilig kan bewegen tussen de gebieden. Naaldbomen hebben plaatsgemaakt voor vele soorten loofbomen, rasters zijn verplaatst om ruimte te maken voor brede bosranden en graslanden worden extensiever beheerd. Dit zorgt niet alleen voor schuilmogelijkheden en voldoende voedsel voor de wilde kat, andere dieren en planten profiteren hier ook van. 

Praktische informatie

Datum: 14 oktober 2023  

Tijdstip: 17:00 – 20:00 uur  

Locatie: Strabrechtse Heide & Kleine Dommeldal 
Verzamelen bij parkeerplaats Natuurpoort De Plaetse. 

Excursieleiders: Elze Polman van de Zoogdiervereniging en Ykelien Damstra van ARK Rewilding 

De excursie is gratis maar aanmelden is wel verplicht. 
Bij te weinig deelnemers kan de excursie helaas niet doorgaan. De maximale groepsgrootte is 20 personen.