U bent hier

Snorkelen tussen wieren en zeedieren

Bij het woord snorkelen denken mensen al snel aan een tropische vakantie, maar ook binnen onze eigen wateren valt er een hoop te ontdekken.

Dankzij de inzet van ARK Rewilding Nederland en haar partners herstelt onze zeebodem gestaag. In het kielzog van duizenden oesterlarfjes zien we niet alleen steeds meer soorten maar ook worden de populaties van deze soorten steeds groter.

Verborgen onder de golven zijn schelpdierriffen misschien wel het grootste mysterie van de Nederlandse natuur. Tijdens deze unieke snorkelexcursie willen we daar graag verandering in brengen.

Nadat je van ons alle materialen, een korte snorkelinstructie en introductie tot het onderwaterleven hebt gekregen, gaan we in duo's het water in. Hier laten we jou op een leuke manier verder kennismaken met het leven in de Noordzee of het Grevelingenmeer (afhankelijk van de weersomstandigheden) en gaan we dieper in op de ecologie en het belang van schelpdierriffen. 

Ook vertellen wij over onze projecten om ervoor te zorgen dat dit unieke gebied beter leefbaar wordt. Na het snorkelen geven we onze waarnemingen door aan Stichting ANEMOON voor het Monitoringsproject Onderwater Oever. Hiermee helpen we met het monitoren van zeedieren en wieren. Met behulp van deze waarnemingen en daaruit verkregen kennis kunnen de biodiversiteit en de onderwaternatuur beter beheerd en beschermd worden. 

Ervaring is niet nodig, dus meld je snel aan voor deze unieke ervaring!

Deze excursie wordt aangeboden in samenwerking met onze partner Stichting Anemoon.

Belangrijke informatie:

 

Data: 

Za 10 juni 12:00 – 16:00
Za 22 juli 09:15 – 13:00
Za 5 augustus 09:15 – 13:00
Za 23 september 12:00 – 16:00

Kosten: €20,- voor huur materialen

Handig om mee te nemen:

Zwemkleding
Handdoek
Zonnebrand
Voldoende eten en drinken
Lenzen als je een bril draagt (maar zonder lenzen snorkelen kan ook, alles lijkt onderwater een stuk dichterbij/groter doordat de breking van lichtstralen via het glas van je duikmasker bij je ooglens komt).  
Werk- of tuinhandschoenen die nat mogen worden

Startlocatie:

Sealand Diving: Port Zelande 2 3253MG Ouddorp