U bent hier

Seawilding practitioner track

Een rijk en levendig natuurgebied maken van de drukstbevaren zee ter wereld? Die ook nog eens dienst doet als energiecentrale? Waar we duurzaam voedsel vandaan kunnen blijven halen?
Wij denken dat het kan. Maar veranderingen op zee komen niet vanzelf. De krachten zijn groot. Van de zee zelf, van de partijen op zee, van de regels. De herstelkracht van het zeeleven is gelukkig ook groot. Met een slimme aanpak en doorzettingsmacht kan de zee 'rewilden'. Er ontstaat dan uiteindelijk een rijk ecosysteem dat voor zichzelf kan zorgen.

Vogel duikt naar vis.
Vogel duikt naar vis. Foto: Ad Aleman.


Wil je meer weten over de rewilding van de Noordzee? En nog belangrijker, kun je helpen om de puzzel samen anders te leggen?
Dan is meedoen met de Seawilding Practitioner Track misschien een goed idee. 
De Seawilding practitioner track is een activatie-programma voor mensen die willen bijdragen aan een gezond en veerkrachtig Noordzee-ecosysteem. Bijvoorbeeld in samenhang met hun eigen bedrijfsactiviteiten of door het ontwikkelen van ondersteunend beleid/financiering. De focus ligt op het initiëren van ecologische en sociaal-economische verandering door de kennis en inspanningen van Noordzee actoren te combineren met de expertise van ARK. De track is praktisch van aard. Naast principes en voorbeelden werken we gezamenlijk aan challenges rond hotspots als de Voordelta en Borkumse stenen en de ontwikkeling van grotere gebieden.


Wie kan deelnemen?


Deze track is bedoeld voor ondernemers, beleidsmakers, ingenieurs en ecologen die werken voor of met bedrijven, kennisinstellingen, NGO's, financiële instellingen of overheidsorganisaties. Om ervoor te zorgen dat de practitioner track voldoet aan de behoeften van alle deelnemers werken we alleen op uitnodiging. Laat ons weten of u een uitnodiging wenst. We zullen dan een gesprek plannen om uw persoonlijke rewilding uitdagingen en leerdoelen te verkennen.