U bent hier

Inschrijving Edelhertbronstexcursies in Het Groene Woud

Let op: dit bericht gaat over het openen van de inschrijving voor edelhert-bronstexcursies in Het Groene Woud, dit is niet het moment van de feitelijke excursie!
 

Inschrijving bronstexcursies aangekondigd

Dit najaar organiseren ARK en Brabants Landschap weer bronstexcursies naar de edelherten in Het Groene Woud. Op dinsdag 6 september, om 12.00 uur, gaat de inschrijving open. Zet deze datum in de agenda en wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt en er is veel interesse voor deze activiteit!

De inschrijving vindt plaats via de website van Brabants Landschap. Beschermers van Brabants Landschap kunnen zich al een dag eerder, op maandag 5 september vanaf 12.00 uur, inschrijven voor de speciale (gratis) beschermersexcursies. Hier voor moet u zich bij de aanmelding identificeren als beschermer van Brabants Landschap.

Op pad met een gids

Het jaarlijkse paringsritueel van edelherten gaat gepaard met imposante burlgeluiden, grote geweien en (dreigende) gevechten. Tijdens de excursies, die in de periode van 15 september tot 17 oktober worden gehouden, gaan bezoekers met gidsen op pad in Het Groene Woud. Met een beetje geluk kunnen zij toeschouwer zijn van dit spektakel. De wandelingen worden begeleid door gidsen van Brabants Landschap, ARK Natuurontwikkeling en Gastvrij Liempde (van Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd).

Praktische informatie

De herten zijn het meest actief in de schemering, daarom zijn de excursies ’s avonds of in de vroege ochtend. Er is een maximum van 15 personen per groep. Om zoveel mogelijk mensen een kans te geven deel te nemen, is er een limiet van 2 personen per inschrijving. Deelname kost 9,50 euro per persoon. Dat is inclusief een tegoedbon voor een kop koffie of thee bij Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd in Liempde. Beschermers van Brabants Landschap kunnen gratis deelnemen op de daarvoor aangewezen data.

Brabants burlen

Het gaat goed met de edelherten, die sinds 2017 weer in Brabant terug zijn. Ze leven in de natuurgebieden De Scheeken en De Mortelen, in het hart van Het Groene Woud, tussen Liempde, Oirschot en Best. Met hun specifieke gedrag en graasgewoonten zorgen de edelherten voor meer leven in het landschap. Het is de enige plek in Brabant waar edelherten in de natuur leven. Meer informatie over de edelherten is te vinden op www.edelherteninhetgroenewoud.nl.