U bent hier

ARK struintocht voor WNF Rangers

Ben jij ook benieuwd hoe de natuur kan helpen bij klimaatverandering? Hou je van struinen en veldonderzoekjes doen? In Ingendael in Limburg kan het allemaal.

Eerst waren hier akkers en weilanden. Nu mag de natuur haar gang gaan. Regenwater dat vanaf de hellingen naar beneden stroomt kan hier op het gemakje in de bodem zakken. En als het water van de Geul buiten haar oevers treedt, kan het hier geborgen worden. De grassen , kruiden, bomen en struiken houden met hun wortels de grond goed vast en de bodemdiertjes zorgen voor kilometerslange ieniemienie gangenstelsels waarin het water opgeslagen wordt. Net als een spons. De Galloways en Konikpaarden maken met hun hoeven overal kleine deuken in de grond die als het regent veranderen in kleine vijvertjes met water voor later.

Zin om mee te gaan op ontdekkingstocht?

Kom dan woensdagmiddag 4 januari om 13.00 naar het natuurgebied Ingendael bij Valkenburg.
Waar: We verzamelen bij de parkeerplaats onderaan de BrakkeBerg, Wolfsdriesweg 10, Berg en Terblijt.

Onder leiding van een gids gaan we het natuurgebied verkennen. Elk kind mag één volwassene meenemen. De verkenningstocht duurt 2 uur. Hou er rekening mee dat er kuilen in de grond zitten, dat er modder is, en stenen en water... dus trek makkelijke kleren en stevige schoenen aan.

  • Rangers leeftijd 7-12 jaar
  • Duur: 2 uur.
  • Maximaal aantal 20 personen, maximaal 1 volwassene per kind/gezin
  • Kosten: de deelname is gratis

Aanmelden verplicht en kan tot maandag 2 januari.
Aanmelden: josien.vanboekel@cnme.nl