U bent hier

Struintocht Millingerwaard 12 juni 2022

Speciaal voor de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij organiseren we in 2022 twee struintochten in de Millingerwaard bij Nijmegen. Deelname is gratis.

MILLINGERWAARD

Een stukje wildernis aan de Waal: in de ooibossen en de moerassen van de Millingerwaard vind je bevers, roofvogels, reeën en meer. In 1991 startte ARK er een klein voorbeeldprojectje, maar inmiddels heeft de Millingerwaard zich ontwikkeld tot een ongeëvenaard veelzijdig natuurgebied, waar grote kuddes gallowayrunderen en konikpaarden rondstruinen en luidkeels zingende zangvogels rondfladderen. De open verbinding tussen de plassen in de uiterwaarden en de Waal maakt van het gebied een essentiële kraamkamer voor vissen. En zelfs de zeldzame zwarte stern voelt zich thuis in dit nieuwe natuurgebied onder de rook van Nijmegen. Wandelen door de Millingerwaard is dan ook een waar genot.

BEDANKT!

Tijdens de struintochten lopen we dwars door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. In de Millingerwaard is ARK jaren actief geweest en kunnen we goed laten zien hoe de natuur profiteert van de ontwikkeling van wilde natuur en hoe mensen vervolgens van die nieuwe natuur kunnen genieten. Precies de reden dat de Nationale Postcode Loterij ARK jaarlijks steunt. Daarom willen we de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij graag laten zien hoe mooi dit gebied is en wat er allemaal leeft.

PRAKTISCH

De struintochten gaan over ongebaande paden, dus trek stevige, waterdichte schoenen en een lange broek aan.

Inschrijven voor deze excursie gaat via het inschrijfformulier (Klik op de link bij 'Inschrijven' elders op deze pagina).

Deelname is gratis en uitsluitend voor deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Maximaal twee personen per aanmelding. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers per struintocht.