U bent hier

Struintocht 19 september Geuldal

DEZE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT! U KUNT ZICH HELAAS NIET MEER AANMELDEN.

Speciaal voor de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij organiseren we in 2021 een aantal struintochten door het Limburgse Geuldal. Deelname is gratis op vertoon van de voordeelbon uit de Voordeelagenda 2021 van de Nationale Postcode Loterij.

GEULDAL
Tussen het Zuid-Limburgse Gulpen en het Belgische Kelmis bevindt zich een uniek stukje natuur: het Geuldal. Daar waar het snelstromende riviertje de Geul door het groene heuvellandschap meandert, bevindt zich een natuurlint waar in het voorjaar zinkviooltjes, wilde narcissen en bosgeelsterren bloeien. Dankzij een bijdrage uit de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij heeft ARK Natuurontwikkeling in dit bijzondere gebied het project ‘Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur’ kunnen opzetten. Met deze bijdrage is onder andere grond gekocht waardoor een aaneengesloten grensoverschrijdend natuur- en landschapspark is ontstaan. Een gebied dat weer ruimte geeft aan dieren als de wilde kat, de zwarte ooievaar, de otter en in de toekomst misschien zelfs wel aan de geheimzinnige lynx.

BEDANKT!
Tijdens de struintochten lopen we dwars door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij heeft Ark in het Geuldal grond kunnen aankopen en grazen er nu wildlevende runderen in het gebied. Zeeën van bloemen, waaronder het bijzondere zinkviooltje, groeien op de oevers. Langs de Geul leven ijsvogels en waterspreeuwen en in de bossen op de hellingen leven dassen en wilde katten. Precies de reden dat de Nationale Postcode Loterij ARK jaarlijks steunt. Daarom willen we de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij graag laten zien hoe mooi dit gebied is en wat er allemaal leeft.

PRAKTISCH
De struintochten gaan over ongebaande paden, dus trek stevige, waterdichte schoenen en een lange broek aan.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Deelname is gratis; maximaal twee personen per bon uit de Voordeelagenda 2021; maximaal 30 personen per struintocht. Vol is vol