U bent hier

Unieke winter kanotocht: in de sporen van de otter

Heb jij altijd al de weg van de otter willen bewandelen, of in dit geval varen? Meld je dan aan voor deze unieke kanotocht! We varen over de Dommel van Halder (de exacte locatie volgt) naar het centrum van ’s-Hertogenbosch. Tijdens de tocht komen wij langs het Bossche Broek, een moerasachtige natuurgebied vlak bij het centrum van 's-Hertogenbosch. Een gebied waar de otter zich goed thuis kan voelen net als de vele water- en moerasvogels, als rietgorzen, nonnetjes en graspiepers.  

De tocht van Halder naar ’s-Hertogenbosch zal ongeveer 2 uur duren. Er zijn 8 kano’s beschikbaar voor 2 à 3 personen per kano. Kosten zijn: €16,- p.p.. Zorg voor warme kleding!

Het is niet de vraag of maar wanneer de otter rondom ’s-Hertogenbosch en Oss op gaat duiken. Er zijn namelijk al ottersporen gevonden in Eindhoven waaruit blijkt dat de otter zich langzaam verspreid. Tijdens de kanotocht zullen de gidsen van ARK je meer vertellen over de otter en wat we doen voor de otter in Noord-Brabant.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Let op: Je aanmelding is pas definitief wanneer €16,- is overgemaakt.

Wees er snel bij want er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar voor deelnemers. De ‘chauffeurs’ worden van ’s-Hertogenbosch weer teruggebracht naar het startpunt om de auto te halen.

Let op: Bij zeer slecht weer gaat de kanotocht niet door.

De otter is hét boegbeeld voor waterkwaliteit
De otter is hét boegbeeld voor waterkwaliteit

ARK Natuurontwikkeling werkt in Noord-Brabant samen met Gemeente ’s-Hertogenbosch, Gemeente Oss, Waterschap de Dommel en Waterschap Aa en Maas aan het veiliger maken van de verkeersknelpunten voor otters en andere dieren.