U bent hier

Struintocht 21 juni Millingerwaard

DEZE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT. INSCHRIJVEN VOOR DEZE EXCURSIE IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK!

Speciaal voor de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij organiseren we in 2020 struintochten in de Millingerwaard bij Nijmegen. Deelname is gratis op vertoning van de voordeelbon uit de Voordeelagenda 2020 van de Nationale Postcode Loterij.

Millingerwaard

De Millingerwaard is een van de oudste natuurontwikkelingsgebieden langs de Waal. In 1991 startte ARK er een allereerste voorbeeldgebiedje. Sinds die tijd heeft het gebied zich ontwikkeld tot een ongeëvenaard veelzijdig natuurgebied. In de Millingerwaard wordt echt duidelijk wat we met natuurontwikkeling bedoelen! Een enorme planten- en dierenrijkdom kunt u hier ontdekken. Grote kuddes gallowayrunderen en konikpaarden struinen door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er huizen tientallen reeën. De open verbinding tussen de plassen in de uiterwaarden en de Waal zorgt dat dit een essentiële kraamkamer is voor vissen. Ook talloze vogels zijn er in de Millingerwaard te vinden. Van de zeldzame zwarte stern tot roofvogels, moerasvogels en luidkeels zingende zangvogels. Het is dan ook een genot om door dit gebied te wandelen.

BEDANKT!

Tijdens de struintochten lopen we door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. Gebieden als de Millingerwaard kan ARK dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij in heel Nederland ontwikkelen.

PRAKTISCH

De struintocht gaat ook over ongebaande paden, dus trek stevige waterdichte schoenen en een lange broek aan.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Deelname is gratis; maximaal twee personen per bon uit de Voordeelagenda 2020; maximaal 30 personen per struintocht. Vol is vol.