U bent hier

Struintocht 24 mei Geuldal

GEANNULEERD. DE STRUINTOCHT GEULDAL IS VANWEGE HET CORONAVIRUS AFGELAST.

Speciaal voor de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij organiseren we in 2020 struintochten in het Geuldal. Deelname is gratis op vertoning van de voordeelbon uit de Voordeelagenda 2020 van de Nationale Postcode Loterij.

Deze struintocht vindt plaats in het Geuldal net over de grens in België.

GEULDAL

ARK Natuurontwikkeling werkte de afgelopen jaren in het Geuldal aan het project Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur. Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de extra trekking van de Nationale Postcode Loterij. Met deze bijdrage is onder andere grond gekocht waardoor een aaneengesloten grensoverschrijdend natuur- en landschapspark ontstaat. Het gebied tussen het Belgische dorpje Plombières en de Nederlandse grens is nu een mooi begraasd natuurlint waar onder andere zinkviooltjes, wilde narcissen en bosgeelster in het voorjaar bloeien. Een gebied dat weer ruimte geeft aan dieren zoals wilde kat, zwarte ooievaar, otter en in de toekomst misschien zelfs wel de geheimzinnige lynx ruimte geeft om zich vrij te bewegen.

BEDANKT!

Tijdens de struintochten lopen we door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. Langs de Geul werd grond aangekocht en het gebied wordt begraasd door wildlevende runderen. Zeeën van bloemen, waaronder het bijzondere zinkviooltje, groeien op de oevers; langs de Geul leven ijsvogels en waterspreeuwen en in de bossen op de hellingen leven dassen en wilde katten.
In het Gulpdal hebben we ook grond aangekocht, maar werken we vooral op andermans grond om water langer vast te houden. Langs de Gulp broeden grote gele kwikstaarten, in de struwelen leven hazelmuizen en de zeldzame grauwe klauwier doet zich er te goed aan het rijke insectenleven.

PRAKTISCH

De struintochten gaan over ongebaande paden, dus trek stevige waterdichte schoenen en een lange broek aan.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Deelname is gratis; maximaal twee personen per bon uit de Voordeelagenda 2020; maximaal 30 personen per struintocht. Vol is vol.