U bent hier

Natuuravonturen op het Eiland van Brienenoord

Wist je dat er een schateiland ligt in Rotterdam? Nee, dat is geen grap, kom het zelf maar ontdekken! Middenin de drukke vaarroute van de Nieuwe Maas en pal onder de Van Brienenoordbruggen ligt dat eiland. Je kunt er goed merken dat de rivier in open verbinding staat met de zee. Het is er twee keer per dag eb en vloed. En dat levert bijzondere natuur op. Zo’n getijdenrivier in de Delta biedt heel veel kansen voor trekvissen en andere dieren. Wat dacht je van de meterslange steur! Deze vis leeft op zee, maar legt eitjes in grindbeddingen van rivieren verder landinwaarts. Die zwemt soms langs het eiland! Durf jij nog met je voeten in het water? Behalve de invloed van het getij is er nog veel meer te zien en te doen. Er is een ruige wildernis te ontdekken die wordt onderhouden door een kleine kudde Schotse Hooglanders.  Zij snoeien het gebied op zo’n manier dat er veel afwisseling ontstaat. Met hun horens zien ze er woest uit, maar dat zijn ze niet. Toch moet je op gepaste afstand van ze blijven.  

Wil je op ontdekkingstocht op dit spannende eiland vol verrassingen? Ga dan mee op struintocht en voel je even als een ontdekkingsreiziger. Dat is dus geen tocht over aangelegde paadjes. Nee, we kiezen onze eigen route en zien wel waar we uitkomen! Durf jij het aan? Je mag ook je vader, moeder of een andere volwassene meenemen. Dan kunnen zij ook laten zien hoe stoer ze zijn.

HOE BEREID JE JE VOOR OP DIT AVONTUUR?

Struinen op het eiland van Brienenoord, middenin Getijdenpark Rotterdam, doe je niet zonder goede voorbereiding. Je trekt kleding aan die tegen een stootje kan en vies mag worden. Een lange broek en hoge sokken beschermt je tegen scherpe dingen zoals doorns. Met laarzen kun je makkelijk door de modder en dichte schoenen beschermen je voeten. Natuurlijk zorg je er ook voor dat je iets te eten en te drinken bij je hebt.

VOOR WIE

Stoere jongen en meisjes vanaf 7 jaar en hun ouders. 
Maximaal aantal deelnemers is 15 kinderen.

ROUTEBESCHRIJVING

Bereikbaar met tram 23, halte Noorderhelling. Vanaf de halte is het ongeveer 4 minuten lopen.
Parkeren: ter hoogte van Hoendiep 24 3077 AX Rotterdam

EXTRA INFORMATIE

Meer weten over het Eiland van Brienoord en getijdenatuur in Rotterdam en de Delta? Bezoek dan deze pagina.