U bent hier

Fotosafari Eiland van Brienenoord

Maak je graag natuurfoto’s en wil je tips voor de perfecte natuurfoto? Ga dan op 4 juni mee op fotosafari. De tocht wordt gehouden op het Eiland van Brienenoord in Rotterdam. De safari wordt begeleid door natuurfotograaf Gert de Graaf.

Eiland van Brienenoord

Het eiland van Brienenoord is een wilde oase midden in de grote stad Rotterdam. Er is een plas waar verschillende soorten watervogels te fotograferen zijn. Ook zijn er velden vol bloeiende bloemen en wilde bossen met omgevallen bomen.

Eiland van Brienenoord, foto: Gert de Graaf
Eiland van Brienenoord, foto: Gert de Graaf

Dankzij de aanwezigheid van eb en vloed is er aan de rand van het eiland hele bijzondere natuur. Een getijdengeul loopt twee keer per dag vol als het vloed is. Wanneer het laag water is, kan er worden gestruind door het mysterieuze vloedbos.

Op het eiland graast een kudde Schotse hooglanders, een ideaal foto-object. De hooglanders zorgen voor het dagelijks beheer. Het overige beheer wordt uitgevoerd door het Zuid-Hollands Landschap.

Getijdenpark

In 2019 gaat een deel van het Eiland van Brienenoord op de schop. Er komt dan nog meer ruimte voor eb en vloed. Het Eiland is dan ook onderdeel van de Rivier als Getijdenpark. Met dit project ontstaat er meer ruimte voor getijdennatuur en wordt uitgevoerd door de gemeenten Rotterdam, Rijkswaterstaat, Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling en Zuid-Hollands Landschap in samenwerking met verschillende andere partners.

De fotosafari

Tijdens de fotosafari worden de gebaande paden verlaten. Vanwege de ruige begroeiing is het verstandig een lange broek  aan te trekken, net als waterdichte schoenen of laarzen. Vanwege het oneffen terrein moeten deelnemers goed ter been.

De fotosafari wordt geleid door Gert de Graaf. Gert startte als sportfotograaf, maar heeft zich inmiddels helemaal toegelegd op natuurfotografie. Zijn foto’s zie je hier.

Datum: zondag 4 juni 2017
Tijd: 9:30 – 11:30 uur
Aantal deelnemers: 15
Aanmelden kan via het inschrijfformulier

Het Eiland van Brienenoord is bereikbaar met tram 23, halte Noorderhelling. Vanaf de halte is het ongeveer 4 minuten lopen.
Parkeren: Hoendiep 24 3077 AX Rotterdam

Meer informatie over het Eiland van Brienenoord.